• ### Algebra help?

Let the numbers be X and Y X^2 - Y^2 = 176 ( X + Y ) (X - Y ) =176 X- Y = 8 ( X +Y ) * 8 = 176 X + Y = 176/8 = 22 X +Y = 22 X - Y = 8 2X = 30 X = 15 Y = 7 ANSWER
Let the numbers be X and Y X^2 - Y^2 = 176 ( X + Y ) (X - Y ) =176 X- Y = 8 ( X +Y ) * 8 = 176 X + Y = 176/8 = 22 X +Y = 22 X - Y = 8 2X = 30 X = 15 Y = 7 ANSWER
6 answers · Mathematics · 9 months ago
• ### Rate time distance problem?

LET THE CAR TAKE X MINUTES TO MEET THE BUS. AFTER X MINUTES BOTH CAR AND BUS WOULD HAVE COVERED EQUAL DISTANCE. DISTANCE COVERED BY BUS = SPEED x TIME = 10 * ( 22+ X ) /60 MILES = (22+X ) /6 MILES AT THIS TIME CAR HAS COVERED = SPEED x TIME = 40X/60 miles= 2X /3 MILES 2X /3 = ( 22+X) /6 12X = 66+3X 9X = 66 X =... show more
LET THE CAR TAKE X MINUTES TO MEET THE BUS. AFTER X MINUTES BOTH CAR AND BUS WOULD HAVE COVERED EQUAL DISTANCE. DISTANCE COVERED BY BUS = SPEED x TIME = 10 * ( 22+ X ) /60 MILES = (22+X ) /6 MILES AT THIS TIME CAR HAS COVERED = SPEED x TIME = 40X/60 miles= 2X /3 MILES 2X /3 = ( 22+X) /6 12X = 66+3X 9X = 66 X = 7.33 MINUTES DISTANCE COVERED = 7.33/60 x 40 =4.89 MILES ANSWER CHECK DISTANCE COVERED BY BUS IN (22+7.33) MINUTES = 29.33/60 x 10= 4.89 MILES BUS WILL TAKE 7.33/10 HOURS = 43.98 MINUTES CAR WILL TAKE = 7.33/40 =
8 answers · Mathematics · 10 months ago
• ### An airplane took 4 hours to fly?

Let the speed of plane in still air be X mph and speed of wind be Y mph AGAINST THE WIND ------------------------------ SPEED = X - Y = 2400/4= 600 WITH THE WIND ----------------------------- SPEED = X + Y = 2400/3 = 800 ADD 2X = 1400 X = 700 mph = SPEED OF PLANE IN STILL AIR Y =100 mph = SPEED OF WIND ANSWER
Let the speed of plane in still air be X mph and speed of wind be Y mph AGAINST THE WIND ------------------------------ SPEED = X - Y = 2400/4= 600 WITH THE WIND ----------------------------- SPEED = X + Y = 2400/3 = 800 ADD 2X = 1400 X = 700 mph = SPEED OF PLANE IN STILL AIR Y =100 mph = SPEED OF WIND ANSWER
9 answers · Mathematics · 10 months ago
• ### Mathematics?

PROJECT REQUIRES 28 X 90 = 2520 MAN DAYS SO NO OF MEN REQUIRED TO COMPLETE THE PROJECT IN 72 DAYS = 2520/72= 35 MEN ANSWER IS C 35 MEN
PROJECT REQUIRES 28 X 90 = 2520 MAN DAYS SO NO OF MEN REQUIRED TO COMPLETE THE PROJECT IN 72 DAYS = 2520/72= 35 MEN ANSWER IS C 35 MEN
9 answers · Mathematics · 12 months ago
• ### Math word problem?

LET THE SPEED OF ROWING IN STILL WATERS BE X mph AND SPEED OF CURRENT BE Y mph SPEED DOWNSTREAM = X + Y SPEED UPSTREAM = X - Y NOW SPEED = DISTANCE / TIME X+ Y = 28/4 = 7 X-Y = 40/8 = 5 JUST ADD 2X = 12 X = 6 mph Y = 1 mph ANSWER
LET THE SPEED OF ROWING IN STILL WATERS BE X mph AND SPEED OF CURRENT BE Y mph SPEED DOWNSTREAM = X + Y SPEED UPSTREAM = X - Y NOW SPEED = DISTANCE / TIME X+ Y = 28/4 = 7 X-Y = 40/8 = 5 JUST ADD 2X = 12 X = 6 mph Y = 1 mph ANSWER
8 answers · Mathematics · 1 year ago
• ### Travis can paint a room in 9 hours. Andrew can paint the same room in 15 hours.?

Travis ALONE = 9 hours to paint the room So in 1 hour Travis can paint 1/9 of the room Similarly Andrew can paint 1/15 of the room in 1 hour Together in 1 HOUR they can paint 1/9 +1/15 = 24/ 135 of the room So together they can finish the room in 135/24 hours= 5.625 hours OR 5 hours 37.5 minutes ANSWER
Travis ALONE = 9 hours to paint the room So in 1 hour Travis can paint 1/9 of the room Similarly Andrew can paint 1/15 of the room in 1 hour Together in 1 HOUR they can paint 1/9 +1/15 = 24/ 135 of the room So together they can finish the room in 135/24 hours= 5.625 hours OR 5 hours 37.5 minutes ANSWER
6 answers · Mathematics · 1 year ago
• ### Algebra word problem help?

LET THE NO OF CHILDREN'S TICKETS SOLD BE X THEN NO OF ADULT TICKETS SOLD WILL BE 2X AMOUNT COLLECTED = 5X + 2X*15 = 1610 5X+ 30X = 1610 35X= 1610 X = 46 ANSWER 46 CHILDREN + 92 ADULTS CHECK 46 X 5 = 230 92 X15= 1380 ADD = \$ 1610
LET THE NO OF CHILDREN'S TICKETS SOLD BE X THEN NO OF ADULT TICKETS SOLD WILL BE 2X AMOUNT COLLECTED = 5X + 2X*15 = 1610 5X+ 30X = 1610 35X= 1610 X = 46 ANSWER 46 CHILDREN + 92 ADULTS CHECK 46 X 5 = 230 92 X15= 1380 ADD = \$ 1610
6 answers · Mathematics · 1 year ago
• ### The length of a rectangle is 6 meters more than its width of the area 135 square meters , what is its width (when u answer explain how to do?

LET THE WIDTH BE X METERS LENGTH = ( X+6) METERS X ( X+6) = 135 X^2 + 6X = 135 ADD 9 BOTH SIDES X^2 +6X+9 = 144 ( X+3)^2 = 144 X+3 = 12 X = 9 WIDTH = 9 METERS LENGTH = 15 METERS ANSWER
LET THE WIDTH BE X METERS LENGTH = ( X+6) METERS X ( X+6) = 135 X^2 + 6X = 135 ADD 9 BOTH SIDES X^2 +6X+9 = 144 ( X+3)^2 = 144 X+3 = 12 X = 9 WIDTH = 9 METERS LENGTH = 15 METERS ANSWER
9 answers · Mathematics · 1 year ago
• ### Nick has 12 coins in his pocket that are either quarters or dimes. He has \$1.80 in his pocket in coins.?

Let the no of quarters be X THEN , no of dimes will be ( 12-X ) VALUE = 0.25X + 0.10(12-X) = 1.80 0.25X + 1.20 - 0.10X = 1.80 0.15X = 1.80 -1.20 = 0.60 X =4 ANSWER 4 quarters + 8 dimes
Let the no of quarters be X THEN , no of dimes will be ( 12-X ) VALUE = 0.25X + 0.10(12-X) = 1.80 0.25X + 1.20 - 0.10X = 1.80 0.15X = 1.80 -1.20 = 0.60 X =4 ANSWER 4 quarters + 8 dimes
7 answers · Mathematics · 1 year ago
• ### Father is 60 years old and his son is half his age. How old was the boy when his father was four times his age?

PRESENT AGES ---------------------------- FATHER = 60 YEARS SON = 30 YEARS LET US SAY X YEARS AGO FATHER WAS 4 TIMES SON S AGE FATHER = 60-X YEARS SON = 30-X YEARS (60 -X) / ( 30-X) = 4/1 CROSS MULTIPLY 120-4X = 60 - X 60= 3X X= 20 20 YEARS AGO FATHER WAS = 40 YEARS AND SON WAS 30-20 = 10 YEARS ANSWER
PRESENT AGES ---------------------------- FATHER = 60 YEARS SON = 30 YEARS LET US SAY X YEARS AGO FATHER WAS 4 TIMES SON S AGE FATHER = 60-X YEARS SON = 30-X YEARS (60 -X) / ( 30-X) = 4/1 CROSS MULTIPLY 120-4X = 60 - X 60= 3X X= 20 20 YEARS AGO FATHER WAS = 40 YEARS AND SON WAS 30-20 = 10 YEARS ANSWER
5 answers · Mathematics · 1 year ago
• ### Another math question! An explanation included would be amazing, thank you.?

4 horses 4 bales 4 days 1 horse 1 bale 4 days 1 horse 1/4 bale 1 day 20 horses 20/4 = 5 bales 1 day 30 bales = 30/5= 6 days ANSWER
4 horses 4 bales 4 days 1 horse 1 bale 4 days 1 horse 1/4 bale 1 day 20 horses 20/4 = 5 bales 1 day 30 bales = 30/5= 6 days ANSWER
12 answers · Mathematics · 1 year ago
• ### Help!! Need help with math?

LET THE NO OF CHILDREN TICKETS SOLD BE X THEN THE NO OF ADULT TICKETS SOLD WILL BE ( 550 - X) AMOUNT COLLECTED = 5X + 10 ( 550 - X ) = 4750 5X + 5500 -10X = 4750 5X = 750 X = 150 ANSWER 150 CHILDREN + 400 ADULTS CHECK 5 X 150 = \$750 400 X10 = \$4000 ADD = \$4750
LET THE NO OF CHILDREN TICKETS SOLD BE X THEN THE NO OF ADULT TICKETS SOLD WILL BE ( 550 - X) AMOUNT COLLECTED = 5X + 10 ( 550 - X ) = 4750 5X + 5500 -10X = 4750 5X = 750 X = 150 ANSWER 150 CHILDREN + 400 ADULTS CHECK 5 X 150 = \$750 400 X10 = \$4000 ADD = \$4750
4 answers · Mathematics · 1 year ago
• ### Fees at park is \$1.50 child \$4 adult, 344 people entered park fees collected totaled \$966 How many children and adults were admitted?

LET THE NO OF ADULTS BE X THEN THE NO OF CHILDREN = ( 344 - X ) AMOUNT COLLECTED = 4X +1.50 ( 344- X ) = 966 4X + 516 - 1.5X = 966 2.5X = 450 X = 180 ANSWER 180 ADULTS + 164 CHILDREN CHECK 180 X 4 = \$720 164 X1.5 = \$ 246 \$966
LET THE NO OF ADULTS BE X THEN THE NO OF CHILDREN = ( 344 - X ) AMOUNT COLLECTED = 4X +1.50 ( 344- X ) = 966 4X + 516 - 1.5X = 966 2.5X = 450 X = 180 ANSWER 180 ADULTS + 164 CHILDREN CHECK 180 X 4 = \$720 164 X1.5 = \$ 246 \$966
7 answers · Mathematics · 1 year ago

LET THE NO OF VEHICLE TICKETS SOLD BE X THEN NO OF PEDESTRIAN TICKETS SOLD WILL BE ( 652 - X ) AMOUNT COLLECTED = 45X + 9 ( 652 - X ) = 14580 45X + 5868 -9X = 14580 36X = 8712 X = 242 ANSWER 242 VEHICLE TICKETS + 410 PEDESTRIAN TICKETS CHECK 242 X 45= \$ 10, 890 410 X 9 = \$ 3,690 ADD \$ 14,580
LET THE NO OF VEHICLE TICKETS SOLD BE X THEN NO OF PEDESTRIAN TICKETS SOLD WILL BE ( 652 - X ) AMOUNT COLLECTED = 45X + 9 ( 652 - X ) = 14580 45X + 5868 -9X = 14580 36X = 8712 X = 242 ANSWER 242 VEHICLE TICKETS + 410 PEDESTRIAN TICKETS CHECK 242 X 45= \$ 10, 890 410 X 9 = \$ 3,690 ADD \$ 14,580
10 answers · Mathematics · 1 year ago
• ### How to solve this word problem? Help!?

LET THE DISTANCE BE X MILES TIME TAKEN TO GO TO WORK = X /40 HOURS TIME TAKEN TO RETURN FROM WORK = X /30 HOURS AVERAGE SPEED = TOTAL DISTANCE / TOTAL TIME TOTAL DISTANCE = X + X = 2X MILES TOTAL TIME = X /40 + X/30 = 3X/120 + 4X/ 120 = 7X/120 HOURS AVERAGE SPEED = 2X / 7X /120 = 240/7 = 34.286 MPH ANSWER show more
LET THE DISTANCE BE X MILES TIME TAKEN TO GO TO WORK = X /40 HOURS TIME TAKEN TO RETURN FROM WORK = X /30 HOURS AVERAGE SPEED = TOTAL DISTANCE / TOTAL TIME TOTAL DISTANCE = X + X = 2X MILES TOTAL TIME = X /40 + X/30 = 3X/120 + 4X/ 120 = 7X/120 HOURS AVERAGE SPEED = 2X / 7X /120 = 240/7 = 34.286 MPH ANSWER
10 answers · Mathematics · 1 year ago
• ### A chess club with 60 members is electing a new president ashley received 36 votes what percentage of the club voted for ashley?

PERCENTAGE MEANS PER "CENT " CENT MEANS 100 SO PERCENTAGE MEANS PER 100 FOR 60 MEMBERS HE GETS 36 VOTES FOR 100 MEMBERS HE WILL GET 100/60 x 36= 3600/60 = 60% ANSWER
PERCENTAGE MEANS PER "CENT " CENT MEANS 100 SO PERCENTAGE MEANS PER 100 FOR 60 MEMBERS HE GETS 36 VOTES FOR 100 MEMBERS HE WILL GET 100/60 x 36= 3600/60 = 60% ANSWER
6 answers · Mathematics · 1 year ago
• ### How many minutes will the cyclist have travelled before being being over taken by the motorcyclist?

Cyclist = 16 km in 1 hour So in 15 minutes he is 4 km away Net speed of motorcyclist = 48-16= 32 km/ hour So 4 km will take 4/32 = 1/8 hour = 7.5 minutes ANSWER 15+7.5 = 22.5 minutes CHECK distance covered in 22.5 minutes by cyclist = 22.5 /60 X16 = 6 km distance covered by motorcyclist = 7.5 /60 X 48 = 6 km
Cyclist = 16 km in 1 hour So in 15 minutes he is 4 km away Net speed of motorcyclist = 48-16= 32 km/ hour So 4 km will take 4/32 = 1/8 hour = 7.5 minutes ANSWER 15+7.5 = 22.5 minutes CHECK distance covered in 22.5 minutes by cyclist = 22.5 /60 X16 = 6 km distance covered by motorcyclist = 7.5 /60 X 48 = 6 km
5 answers · Mathematics · 1 year ago

SPEED = DISTANCE / TIME SPEED AGAINST JET STREAM = 4739 / 7 = 677 mph SPEED WITH JET STREAM = 5579/7 = 797 mph Let speed of jet stream be j mph and speed of jet in still air be x mph x - j = 677 x + j = 797 ADD 2x = 1474 x = 737 mph j = 60 mph ANSWER
SPEED = DISTANCE / TIME SPEED AGAINST JET STREAM = 4739 / 7 = 677 mph SPEED WITH JET STREAM = 5579/7 = 797 mph Let speed of jet stream be j mph and speed of jet in still air be x mph x - j = 677 x + j = 797 ADD 2x = 1474 x = 737 mph j = 60 mph ANSWER
4 answers · Mathematics · 1 year ago
• ### On a float trip, Kim travel 30 miles downstream in the same amount of time that it would take her to row 12 miles upstream. If her?

LET THE SPEED OF CURRENT BE X mph UPSTREAM SPEED = ( 7 - X ) mph DOWNSTREAM SPEED = ( 7 + X ) mph TIME = DISTANCE / SPEED = 30 / ( 7+X) = 12 / ( 7-X) CROSS MULTIPLY 210 -30X = 84 +12X 42X = 210-84 = 126 X = 3 mph ANSWER CHECK 12 /(7-3) = 3 HOURS 30 / (7+3) = 3 HOURS
LET THE SPEED OF CURRENT BE X mph UPSTREAM SPEED = ( 7 - X ) mph DOWNSTREAM SPEED = ( 7 + X ) mph TIME = DISTANCE / SPEED = 30 / ( 7+X) = 12 / ( 7-X) CROSS MULTIPLY 210 -30X = 84 +12X 42X = 210-84 = 126 X = 3 mph ANSWER CHECK 12 /(7-3) = 3 HOURS 30 / (7+3) = 3 HOURS
5 answers · Mathematics · 1 year ago