• MATH WORD PROBLEMS HELP?

    Best answer: Let the no of free throws be X No of 3 point shots = X +2 No of 2 point shots = X +7 X + 3( X+2) + 2( X +7) = 26 X +3X + 6 + 2X +14 = 26 6X = 6 X = 1 1 free throw + 3 - 3point shots + 8 - 2 point shots ANSWER
    Best answer: Let the no of free throws be X No of 3 point shots = X +2 No of 2 point shots = X +7 X + 3( X+2) + 2( X +7) = 26 X +3X + 6 + 2X +14 = 26 6X = 6 X = 1 1 free throw + 3 - 3point shots + 8 - 2 point shots ANSWER
    2 answers · Jokes & Riddles · 5 years ago
  • I cannot find the 2 equations for this question?

    Best answer: LET THE TIME TRAVELED BY BUS BE X HOURS THEN THE TIME TRAVELED BY PLANE IS ( 5-X) HOURS 40X + 600 (5-X) = 1320 40X +3000 -600X =1320 560X = 1680 X= 3 HOURS ANSWER 3 HOURS BY BUS + 2 HOURS BY PLANE CHECK 3 X 40 = 120 MILES 2 X 600 = 1200 MILES ADD = 1320 MILES
    Best answer: LET THE TIME TRAVELED BY BUS BE X HOURS THEN THE TIME TRAVELED BY PLANE IS ( 5-X) HOURS 40X + 600 (5-X) = 1320 40X +3000 -600X =1320 560X = 1680 X= 3 HOURS ANSWER 3 HOURS BY BUS + 2 HOURS BY PLANE CHECK 3 X 40 = 120 MILES 2 X 600 = 1200 MILES ADD = 1320 MILES
    4 answers · Mathematics · 2 years ago
  • Read deatils?

    Best answer: Let the speed while driving to the mountains be x mph Then the speed while driving home will be (x+16) mph DISTANCE = SPEED X TIME DISTANCE = 8x = 6 ( x+16) 8x= 6x +96 2x= 96 x = 48 mph ANSWER distance = 8*48= 384 miles CHECK 6 x (48+16) = 384 miles
    Best answer: Let the speed while driving to the mountains be x mph Then the speed while driving home will be (x+16) mph DISTANCE = SPEED X TIME DISTANCE = 8x = 6 ( x+16) 8x= 6x +96 2x= 96 x = 48 mph ANSWER distance = 8*48= 384 miles CHECK 6 x (48+16) = 384 miles
    6 answers · Mathematics · 2 years ago
  • The average of 10 numbers is 51.25. If the first 9 numbers are {50, 50, 50, 50, 50, 55, 55, 55 and 56}, the 10th number is?

    Best answer: If the average of 10 numbers is 51.25 , the total of 10 numbers will be 10 X 51.25 = 512.50 Total of 9 numbers = 50*5 + 55*3 + 56= 471 10 th number = 512.50-471 = 41.50 ANSWER
    Best answer: If the average of 10 numbers is 51.25 , the total of 10 numbers will be 10 X 51.25 = 512.50 Total of 9 numbers = 50*5 + 55*3 + 56= 471 10 th number = 512.50-471 = 41.50 ANSWER
    5 answers · Mathematics · 3 years ago
  • Math help!?

    Best answer: Let the speeds be X and 4X 6.5* (4X - X) = 1677 3X = 258 X = 86 ANSWER 86 mph AND 344 mph CHECK 344*6.5 - 6.5* 86 = 2236- 559 = 1677 miles
    Best answer: Let the speeds be X and 4X 6.5* (4X - X) = 1677 3X = 258 X = 86 ANSWER 86 mph AND 344 mph CHECK 344*6.5 - 6.5* 86 = 2236- 559 = 1677 miles
    3 answers · Mathematics · 3 years ago
  • Math word problems solve?

    Best answer: Let the speed of boat in still water be x km/ hour UPSTREAM -------------------- Speed = (x -2) km/ hour DOWNSTREAM ------------------------- Speed = ( x+2) km/ hour TIME = Distance / speed 2/ (x+2) + 2/ ( x-2) = 2 2 ( x-2) +2( x+2) = 2 ( x^2 -4) 2x -4 +2x +4 = 2x^2 -8 2x^2 - 4x - 8 = 0 x^2 - 2x - 4 = 0 x^2 -2x =... show more
    Best answer: Let the speed of boat in still water be x km/ hour UPSTREAM -------------------- Speed = (x -2) km/ hour DOWNSTREAM ------------------------- Speed = ( x+2) km/ hour TIME = Distance / speed 2/ (x+2) + 2/ ( x-2) = 2 2 ( x-2) +2( x+2) = 2 ( x^2 -4) 2x -4 +2x +4 = 2x^2 -8 2x^2 - 4x - 8 = 0 x^2 - 2x - 4 = 0 x^2 -2x = 4 ADD 1 x^2 -2x +1 = 5 ( x -1)^2 = 5 x = 1 + \/5 OR 1 - \/5 REJECTING THE NEGATIVE SPEED x = 1 + \/5 OR 3.24 km/ hour ANSWER CHECK 2/ 1.24 = 1.61 2/ 5.24 = 0.38 ADD = 2 hours (approx)
    3 answers · Mathematics · 5 years ago
  • Please anyone help me with this math word problem will award the best answer 10 points?

    Best answer: INCREASE = 3.8-3= 0.8 billion Increase % = 0.8 / 3 *100 = 80/3 = 26.667 ANSWER 27%
    Best answer: INCREASE = 3.8-3= 0.8 billion Increase % = 0.8 / 3 *100 = 80/3 = 26.667 ANSWER 27%
    3 answers · Homework Help · 3 years ago
  • Help with this rate problem please?

    Best answer: 800/ (P+50) + 900/ (P-50) = 5 MULTIPLY BOTH SIDES BY ( P+50) ( P-50) 800( P-50) + 900 ( P+50) = 5 ( P+50) ( P-50) 800P -40000 +900P + 45000 = 5P^2 -12500 5P^2 - 1700P = 17500 P^2 - 340P = 3500 P^2 -340P -3500 = 0 P^2 +10P -350P -3500 = 0 P ( P+10) - 350 ( P +10) = 0 ( P-350) ( P+10) = 0 Rejecting the negative , P = 350 mph... show more
    Best answer: 800/ (P+50) + 900/ (P-50) = 5 MULTIPLY BOTH SIDES BY ( P+50) ( P-50) 800( P-50) + 900 ( P+50) = 5 ( P+50) ( P-50) 800P -40000 +900P + 45000 = 5P^2 -12500 5P^2 - 1700P = 17500 P^2 - 340P = 3500 P^2 -340P -3500 = 0 P^2 +10P -350P -3500 = 0 P ( P+10) - 350 ( P +10) = 0 ( P-350) ( P+10) = 0 Rejecting the negative , P = 350 mph ANSWER CHECK 800/ (350+50) = 2 hours 900/ (350-50) = 3 hours ADD = 5 hours
    2 answers · Mathematics · 4 years ago
  • Algebra word problem?

    Best answer: LET t be the number of hours Tom worked as a tutor. THEN no of hours Tom worked as a waiter = ( 106- t ) hours Amount earned = 7t +9 ( 106-t) = 7t + 954 -9t ANSWER $ ( 954 -2t )
    Best answer: LET t be the number of hours Tom worked as a tutor. THEN no of hours Tom worked as a waiter = ( 106- t ) hours Amount earned = 7t +9 ( 106-t) = 7t + 954 -9t ANSWER $ ( 954 -2t )
    2 answers · Homework Help · 4 years ago
  • Miko smith, a salesperson at a discount furniture store, receives a monthly salary of $800, plus 4% commission on her sales.?

    Best answer: Let his sales be $100X Commission =$ 4X 800 + 4X = 4050 4X = 3250 X = 812.50 100X = $81,250 ANSWER is C)
    Best answer: Let his sales be $100X Commission =$ 4X 800 + 4X = 4050 4X = 3250 X = 812.50 100X = $81,250 ANSWER is C)
    3 answers · Mathematics · 5 years ago
  • A water tank can be filled with water by two pipes in 11 1/9 minutes.?

    Best answer: Let the larger pipe ALONE take x minutes to fill the tank THEN, the smaller pipe ALONE will take ( x+5) minutes to fill the tank So together in 1 minute they fill ( 1/x + 1/(x+5) ) of the tank Since together they take 11 1/9 minutes to fill tank in 1 minute they fill 1 / 11 1/9 of the tank 1 / x + 1 / ( x+5) = 1 /... show more
    Best answer: Let the larger pipe ALONE take x minutes to fill the tank THEN, the smaller pipe ALONE will take ( x+5) minutes to fill the tank So together in 1 minute they fill ( 1/x + 1/(x+5) ) of the tank Since together they take 11 1/9 minutes to fill tank in 1 minute they fill 1 / 11 1/9 of the tank 1 / x + 1 / ( x+5) = 1 / 100/9 = 9/100 MULTIPLY BOTH SIDES BY 100x ( x+5) 100 ( x+5) + 100x = 9x ( x+5) 9x^2 - 155x -500 = 0 x^2 - 155x/9 = 500/9 ADD 24025/324 x^2 -155x/9 + 24025/324 = 500/9 + 24025/324 ( x - 155/18)^2 = 42025/324 Rejecting the negative , x= 1/18 ( \/42025 + 155) = 20 Answer Larger pipe = 20 minutes Smaller pipe = 25 minutes CHECK 1/20 +1/25 = 5/100+ 4/100 = 9/100 100/9 = 11 1/9 minutes
    3 answers · Mathematics · 3 years ago
  • A student who can swim at a speed of 1.85 m/s in still water is swimming in a river that has a steady speed of 0.475 m/s.?

    Best answer: UPSTREAM SPEED = ( 1.85 - 0.475) M/S = 1.375 m/s Distance = 1.375 *180 = 247.5m Total distance = 247.5 +247.5 = 495m ANSWER Time while returning = 247.5 / (1.85 +0.475) = 247.5 / 2.325 = 106.45 s Total time = 180 + 106.45 = 286.45 seconds ANSWER
    Best answer: UPSTREAM SPEED = ( 1.85 - 0.475) M/S = 1.375 m/s Distance = 1.375 *180 = 247.5m Total distance = 247.5 +247.5 = 495m ANSWER Time while returning = 247.5 / (1.85 +0.475) = 247.5 / 2.325 = 106.45 s Total time = 180 + 106.45 = 286.45 seconds ANSWER
    2 answers · Physics · 3 years ago
  • The perimeter of a rectangular field is 236 yards. If the length of the field is 65 yards, what is its width?

    Best answer: PERIMETER = 2 ( LENGTH + WIDTH) 236 = 2 ( 65 + WIDTH) 65 + WIDTH = 118 WIDTH = 118-65 = 53 YARDS ANSWER
    Best answer: PERIMETER = 2 ( LENGTH + WIDTH) 236 = 2 ( 65 + WIDTH) 65 + WIDTH = 118 WIDTH = 118-65 = 53 YARDS ANSWER
    6 answers · Mathematics · 3 years ago
  • There is a total of 25 horses and hens on a farm, in total they have 70 legs. How many are there of each animal?

    Best answer: Let the no of horses be X THEN, the no of hens WILL BE (25-X ) No of legs = 4X + 2 (25- X) = 70 4X + 50 - 2X = 70 2X = 20 X =10 ANSWER 10 horses + 15 hens CHECK no of legs = 4*10 + 2*15 = 70
    Best answer: Let the no of horses be X THEN, the no of hens WILL BE (25-X ) No of legs = 4X + 2 (25- X) = 70 4X + 50 - 2X = 70 2X = 20 X =10 ANSWER 10 horses + 15 hens CHECK no of legs = 4*10 + 2*15 = 70
    8 answers · Mathematics · 3 years ago
  • Help me answer math question please?

    Best answer: Sarah ALONE = 3 hours to paint a room Julie ALONE = 6 hours to paint a room Sarah ALONE in 1 HOUR = 1/3 of room Julie ALONE in 1 HOUR = 1/6 of the room TOGETHER in 1 HOUR = 1/3+1/6 = 2/6+1/6= 3/6 = 1/2 of the room Together they will FINISH 1 room in 2 HOURS ANSWER
    Best answer: Sarah ALONE = 3 hours to paint a room Julie ALONE = 6 hours to paint a room Sarah ALONE in 1 HOUR = 1/3 of room Julie ALONE in 1 HOUR = 1/6 of the room TOGETHER in 1 HOUR = 1/3+1/6 = 2/6+1/6= 3/6 = 1/2 of the room Together they will FINISH 1 room in 2 HOURS ANSWER
    9 answers · Mathematics · 3 years ago
  • Algebra 2 Challenging Word Problem.?

    Best answer: Let the no of hours of babysitting done be X hours THEN the no of hours as camp instructor WILL BE ( 240 - X ) Amount earned = 12X + 16( 240-X) = 3000 12X + 3840-16X = 3000 4X = 840 X = 210 ANSWER 210 hours of babysitting +30 hours as camp instructor CHECK 210 x 12 = $ 2520 30 x 16 = $480 ADD = $3000
    Best answer: Let the no of hours of babysitting done be X hours THEN the no of hours as camp instructor WILL BE ( 240 - X ) Amount earned = 12X + 16( 240-X) = 3000 12X + 3840-16X = 3000 4X = 840 X = 210 ANSWER 210 hours of babysitting +30 hours as camp instructor CHECK 210 x 12 = $ 2520 30 x 16 = $480 ADD = $3000
    2 answers · Mathematics · 3 years ago
  • Catherine rows a boat downstream for 182 miles. The return trip upstream took 12 hours longer. If the current flows at 3 mph, how fast does?

    Best answer: Let the speed in still water be x mph DOWNSTREAM SPEED = ( x+3) mph UPSTREAM SPEED = (x-3) mph TIME = DISTANCE / SPEED TIME = 182 / (x-3) - 182 /(x+3) = 12 182 ( x+3) - 182( x-3) = 12 (x+3) (x-3) 12x^2 -108 = 1092 12x^2 = 1200 Rejecting the negative value x = 10 mph ANSWER CHECK 182 / (10-3) = 26 hours 182 / (10+3) =... show more
    Best answer: Let the speed in still water be x mph DOWNSTREAM SPEED = ( x+3) mph UPSTREAM SPEED = (x-3) mph TIME = DISTANCE / SPEED TIME = 182 / (x-3) - 182 /(x+3) = 12 182 ( x+3) - 182( x-3) = 12 (x+3) (x-3) 12x^2 -108 = 1092 12x^2 = 1200 Rejecting the negative value x = 10 mph ANSWER CHECK 182 / (10-3) = 26 hours 182 / (10+3) = 14 hours subtract = 12 hours
    1 answer · Other - Education · 3 years ago
  • Can someone please explain to me how to do this math problem?

    Best answer: Let speed of plane in still air be x mph and speed of wind be y mph AGAINST THE WIND SPEED = ( x-y) mph WITH THE WIND SPEED = ( x+y) mph SPEED = DISTANCE / TIME SPEED = x- y = 1000/2.5 = 400 SPEED = x +y = 1000/2 = 500 JUST ADD 2x = 900 x = 450 mph y = 50 mph ANSWER CHECK 1000/ (450-50) = 2.5 hours 1000/... show more
    Best answer: Let speed of plane in still air be x mph and speed of wind be y mph AGAINST THE WIND SPEED = ( x-y) mph WITH THE WIND SPEED = ( x+y) mph SPEED = DISTANCE / TIME SPEED = x- y = 1000/2.5 = 400 SPEED = x +y = 1000/2 = 500 JUST ADD 2x = 900 x = 450 mph y = 50 mph ANSWER CHECK 1000/ (450-50) = 2.5 hours 1000/ (450+50) = 2 hours
    2 answers · Mathematics · 3 years ago
  • Rate, time and distance math problem. How do you do this?

    Best answer: Let the speeds be 2x and x 225 /2x + 225/x = 15/2 MULTIPLY BOTH SIDES BY 2x 225 + 450 = 15x x = 675/15= 45 mph ANSWER CHECK 225/45= 5 hours 225/90= 2.5 hours ADD = 7.5 hours
    Best answer: Let the speeds be 2x and x 225 /2x + 225/x = 15/2 MULTIPLY BOTH SIDES BY 2x 225 + 450 = 15x x = 675/15= 45 mph ANSWER CHECK 225/45= 5 hours 225/90= 2.5 hours ADD = 7.5 hours
    2 answers · Mathematics · 3 years ago
  • Mr. Rig rows 15 miles downstream in 5 hours less time than it takes him to return, assuming that he rows at his usual rate and that the...?

    Best answer: Let the speed of rowing be x mph and speed of current be y mph DOWNSTREAM SPEED = (x+y) mph UPSTREAM SPEED = ( x-y) mph TIME == DISTANCE / SPEED 15/ (x-y) - 15/(x+y) =5 15/(2x-y) - 15/ (2x+y) = 1 SOLVE for x and y x= 4mph y = 2 mph ANSWER
    Best answer: Let the speed of rowing be x mph and speed of current be y mph DOWNSTREAM SPEED = (x+y) mph UPSTREAM SPEED = ( x-y) mph TIME == DISTANCE / SPEED 15/ (x-y) - 15/(x+y) =5 15/(2x-y) - 15/ (2x+y) = 1 SOLVE for x and y x= 4mph y = 2 mph ANSWER
    3 answers · Mathematics · 3 years ago